21 sept 2006, 13:05

ПРОСТИ МИ 

  Poesía
1700 0 5

 

(по Браян Адамс)

 

"Прости ми, мила!

Че не мога да спра да те обичам..."

и думи да търся в теб да се вричам,

че от човек аз тебе превърнах в мечта,

събрала в себе си утринната дъга.

 

Прости ми, мила,

че едно и също постоянно мълвя,

затрупан на твоето сърце от леда.

Прости, че, навярно,

само при любов с теб в екстаз

някой мълвил е

„обичам те, мила!”

и затуй ти не разбра –

не само тогава се произнасят тези слова.

 

Прости ми, мила,

че дишам по мои закони,

че жена превърнах в икона,

но когато силно обичаш -

следваш на живота канона.

Прости за чувствата, от теб породени -

навярно с тях заслужих презрение.

 

Прости ми, мила, прости,

че безнадеждно мечтая

да ме удавиш с вълните на твоите коси!

Че да те събуждам и приспивам желая,

галейки ухото ти със слова,

преди векове посветени на любовта, 

че искам с целувки и ласки да те омая

и до теб да стигна... до края!

 

Прости ми, мила,

че, може би, след много години,

когато моята плът ще е вече изгнила,

със сърцето ще чуеш глас: „Обичам те, мила!”

Че в очите ти нищо не струвам, прости!

Че смутено с „нередно” се оправдаваш 

и молби неуверена шепнеш, прости!

 

Защото,

ако в живота случайно познаеш,

какво означава „обичам те, мила”,  

на себе си - дано, но на мене, вярвам, 

за нищо на света не би ми простила!

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави за силния стих,Вили!
    Финала е чудесен!
  • Благодаря! Дианче, а ако това е била онази, истинската, за мен? Тогава какво? Но по-добре да не пълня сървъра с това, което ми се иска да ти отговоря. Но ако искаш да узнаеш - по-добре чрез личния е-мейл!
  • Олеееееее!!!
    Вили, супер е стихото ,ама не ги пиши всичките тези работи, бе човек!!!Ми какво ще кажеш на любовта , която те намери , и наистина е истинската, а?Не ми обяснявай за тази !!! Кажи какво ще кажеш за истинската, ти... мъдри човече!!!
  • Да, много искрен стих, Вили!
  • много откровено и нежно!
Propuestas
: ??:??