Свят на еднооки носорози.
Циклопите с провиждащо око
предпазват те от зрящите събратя...
Слепците виждат най-далеч
с рудиментирали лъчи от Рая.
Красиви приказки тъкат миражите.
Приятно е сред тях да се живее.
Животът е усилие
под ледника на Вечността.
Въже за дългото изкачване нагоре.
Самотна мисъл
на обречен скитник...
или изсъхналият спомен
в хербария на паметта.
След крайната агония -
случаен изстрел.
...Сигналната ракета
осветила това небе
за полета последен
на мечтите...
© Младен Мисана Todos los derechos reservados