В пустинята самумът
слънцето подгони
чупи му лъчите
в пясъка ги скри
облакът стихиен
надеждата прогони
керван от бедуини
онемял стои.
Дюните се движат
в пустинната утроба
и раждат се вълни,
свистят неземни сили
втурват се напред
необуздани, търсят гроба
на Фараона, обрекъл ги
да бъдат страж
на каменните мегалити.
Всичко в миг утихва
пустошът проблясва
тайна на жреците
нейде е зарита
само в дълбините
сянка се прокрадва
Душа на Фараона
в пирамида скрита.
Март,2019г
Варна ,Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados