Изтича пясъкът
отронват се зрънцата дни,
последната прегръдка
ги притиска
и падат
във безпаметните дълбини.
Времето
без капка жалост
ги поглежда,
брои прецизно
всекиго от тях,
а после сменя календара,
отсъдило къде праведност,
къде е грях.
Последна пясъчинка!
Съдбата
стъкленицата обръща.
Мигът е кратък.
Идва новото Начало!
Миналото
в настояще се превръща
Времето
един живот е превъртяло!
Август, 2019г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados