Пясъчен часовник...
В Пустинята ли сам в нощта замръкнеш
обсебва те внезапно вечерта
и проумяваш някак си че мъкнеш
в Душата си и: Миг от Вечността...
Но загребеш ли там със шепи пясък,
то той изтичащ ще те обрече –
и сам да проумееш: колко кратък
е този Миг преди да изтече...
Като огромен пясъчен часовник
Пустинята отмерва Вечността,
а всяка песъчинка тука помни
Началото назад във Древноста...
Във всяка песъчинка съхранена
е ѝ Енергия от Оня взрив
създал Невероятната Вселена
от Нищото... Но може би с Мотив!...
А Вятърът дошъл от Необята
си мисли, че разбира Вечността,
но само тази, тука на Земята –
и той безсилен е в Безкрайността...
(На Времето метафора загадъчна
Пустинята отмерва Вечността
и всяка песъчинка е достатъчна
със информация за вечерта...
Заслушаш ли се – чуваш вековете,
а песъчинките като гледцѝ
се взират и очакват Боговете –
живели тук със нашите предци...)
...Зад дюните стаен Пустинен вятър
извива към мистичната Луна –
небето като бедуински шатър
Пустинята покрива за нощта...
.......................................................................
... Една след друга будят се звездите,
а във мъглата от космичен прах –
с безбройни тайнства от Безкрая скрити,
изгаря жертвено:
... Една от тях...
Едно време в Пустинята / 04.07.2018.
© Коста Качев Todos los derechos reservados