18 jul 2019, 10:48

Пълнолуние в нощта на Персеидите...* 

  Poesía » De amor
287 1 0

 

Пълнолуние в нощта на Персеидите...*

 

Тихо... Тиха вечер лятна...

Самолет буботи горе...

Хлуе хладина приятна

влюбено гнездо бърбори...

 

Облак залюля Луната,

но го вятърът подгони

и повял от Необята

сенки разлюля... и клони...

 

В тази нощ на чудесата

и на сбъднати желания,

ще отвори небесата

Бог среднощно за литания...

 

Ще се понесат внезапно

хиляди метеорити,

в пътя дълъг до Земята

в огън и искри укрити...

 

Някъде към хоризонта

тихи мълнии пробляснат

в миг подпалят небосклона,

но безмълвно, кротко гаснат...

 

... Скочи вятър любопитен,

призрачни крила размаха --

под дъждъг метеоритен:

щом жена и мъж се спряха...

 

И защото тъй е къса

ли нощта със светлините,

той букет ще ѝ накъса

огнен, право от звездите...

 

Тя когато го целуне --

пък ще дойде и магията:

на страстта при пълнолуние

обладани от Стихията...

 

Ще вървят под Звездопада

в унес тръпен, ненаситен

те сами като плеяда

под дъждът метеоритен,

 

щóто áко тръгват двама

в нощ такава, с дъжд космичен,

по реално нещо няма:

от Страстта да се обичат!...

 

... И звездите ли със длани

щом ловят като Послания -- 

идват в утрото призвани

и среднощните желания...

 

********

*В нощта на 1213. август Земята пресича

метеоритния поток на Персеидите и се набюдава

т.н. метеоритен дъжд.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??