13 ago 2015, 18:32

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят 

  Poesía
625 0 1

Висят по терасите гащи,

сателитни антени стърчат

и сигнали от Запад прихващат...

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят.

 

В емигрантство децата си пращат

и на спомени стари лежат.

Искат много, но нищо не хващат...

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят.

 

Ако могат, избягват да плащат,

казват „вземам“, а всъщност крадат.

Битието си даже не схващат...

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят.

 

С нокти и зъби все дращят.

Главна цел е какво ще ядат.

Некадърни в управата пращат.

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят.

 

И подобно на праните гащи,

те живота си скучен сушат,

но сигнала от Запад не хващат...

Пъстър свят, шарен свят, чуден свят.

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??