20 nov 2012, 19:50

Път 

  Poesía » Otra
406 0 0

Погледът ми, вперен в синевата,

прави път между небето и земята,

вече са готови да пътуват-

мислите, които теб жадуват.

 

Все разлистват облаците бели-

пътя към високото поели,

търсят те, навсякъде се спират,

но от теб - и полъх не намират.

 

Залеза решават да попитат

и към него мислите политат,

пръснатите облаците се сливат

залеза внезапно го закриват-

 

взимат му последните искри.

Пътят избледня - съвсем се скри

и на мястото от облачни следи-

вече греят малките звезди.

© Теодора Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??