23 oct 2023, 6:22

Пътешествие 

  Poesía
132 2 2

Погалва Слънцето снагата
със мека майчина ръка.
Отпуснато трептят платната
без вятър в младата душа. 

 

И корабът се носи леко, 
полюшвайки се тук и там.
Ще стигне ли така далеко, 
по течението.... не знам?

 

Понякога достигат пристан, 
в залив обрасъл със цветя
и медът от пчели събиран
се стича директно в уста.

 

Понякога в скалите морски
се удря с някоя вълна
и като капак с думи хорски
потъва в пъклена тъма.

 

Понякога с южняк в косите
опъва корабът платна.
В неравна битка със вълните
печели огнени сърца.

 

Понякога задухал силно 
от север лошия злодей, 
вледява и морето дивно
ума, с оковите владей.

 

Но има и моменти трудни
с въжета в ръцете здрави, 
овладяват се и с абсурдни
ветрове, градят се нрави!

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??