28 oct 2008, 12:42

Пътуване до Рая 

  Poesía » De humor
1151 0 12

ПЪТУВАНЕ ДО РАЯ

 

Едно торнадо ме отнесе

на волните криле на песен

в мъглявините на безкрая,

където се намира Рая.

 

Аз, Грешникът с билет за Ада,

се озовах с принцеса млада

направо в райската градина,

в по-светлата и половина.

 

На входа казах, че съм грешен.

Контрираха ме: "Ставаш смешен!

От Божи гроб тапия нямаш,

но по презумпция си вярващ.

 

Две-три заповеди божи

дори да изброиш не можеш,

но спазваш божии повели

от понеделник до неделя!"

 

Отнесе ме едно торнадо

далеч от кладите на Ада,

далеч от земните заблуди...

Накрая взех, че се събудих !

© Николай Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??