16 mar 2021, 7:58

Пътят на Христос 

  Poesía » Filosófica
726 1 2

                  Аз съм пътят, истината и животът. Само чрез мен се стига до Отца.

                                                                                Евангелие от Иоан 14:6

 

                 Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта

                  не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето...

                                                                                            Коринтяни 13:4

 

                                                           Смекчи нашите зли сърца, Богородице!

                                                                        Молитва към Св. Богородица

              

 

И тази напаст ще отмине.

Сърцето страж, ще издържи.

То чисто е, добро, невинно

и непревзето от лъжи.

 

Не е наивността му слабост,

а кротостта му смъртен грях.

С търпение, наместо с храброст

преборва всеки тъмен страх.

 

Не те кори, а се смирява,

не назидава, а теши,

и страдащо, при теб остава

сърцето просто не греши.

 

Безкористно те направлява,

дори когато го сломят

себичност и суетна слава...

Сърцето път и истина. Живот.

 

 

15.03.2021

 

https://www.youtube.com/watch?v=s1BDlJvr8yQ

 

 

 

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??