20 abr 2020, 8:19

Радостта да обичам... 

  Poesía » De amor, Filosófica, Verso libre
590 1 0

Радостта да обичам…

 

Какво бих могла да ти кажа,

за този кратък миг, в който сме

заедно само тук, тук и сега.

В тази илюзия или пък мечта.

 

Какво бих могла да ти дам,

което да зарадва душата ти?

Което да остане там завинаги

приютено веч във сърцето ти.

 

Не бих могла да ти покажа

Какво е живота, какво е света?

Аз самата все още не знам…

Но знам, че си струва живота!

 

Струва си да се живее живота!

Да се наслаждаваме на всеки ден!

Отново и отново бих го живяла.

Защото ми подари радостта

да те обичам, да те обичам!

 

Сърцето ти е голямо колкото живота.

Затова не спирай да мечтаеш!

Никога не се предавай, бори се!

Най – важни са доброта и чувствата

и това което не можеш да купиш…

 

И когато полетиш там нависоко…

дори и да не сме заедно,

спомни си, че щом поискаш,

можеш да го преживееш отново.

Че щом последваш сърцето си

И смело мечтаеш, ще обичаш.

 

Казвай каквото чувстваш!

Прави това, в което вярваш!

Труди се, за това което мечтаеш!

Отдай се на това, което обичаш!

 

Не съжалявай за това, което си дал.

А ако нещо те разочарова, продължи!

Никога не се предавай!

Върви смело напред!

Не спирай да вярваш!

Но отвъд всичко останало,

никога не забравяй Доброто!

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??