В Рая всички знаят...
какво се намира
и от север, и от юг...
там по график ли,
обаче питам,
есента пристига,
дали расте и там...
култивираният лук ?
... необраните от змии ябълки
падат ли презрели във прахта ?
А дали има кой да събира
изпадалите от клоните
сухи листа?
А дали тече в Рая
широка пълноводна река,
ако тече - откъде извира,
от коя планина?
А къде се намира тая градина,
има ли път към нея, врата?
Трябва ли ми работна виза,
ако искам в нея грозде да бера ?
© Виктория Стоянова Todos los derechos reservados