26 nov 2011, 0:53

Ранен сокол 

  Poesía » De amor
783 0 2

Ранен сокол съм аз, ранен в крилете,

рани ме ти. Любов, рани ме в устрем.

За мене разкажи на ветровете,

че ти рани ме днес, кажи им утре.

От моето небе ми дай частица

и нека вятърът отново вее,

макар и без криле - оставам птица.

Но гарванът сега е взел престола,

седи на моя трон, блажен куфее.

С ранена гордост е сега сокола.

 

 

Златко Станоев

 

© Златко Станоев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??