6 jun 2017, 22:50

Рано е 

  Poesía » De amor
350 1 1

Рано е

Рано е да остаряваме, момичета!
Рано е!
Мечтите ни – неувяхнали кокичета,
белотата си върху нас, оставели.

 

Още има време за обичане,
за несподелени,закъснели срещи,
време за допиване на чашите,
препълнени от спомени – горещи!

 

А след нас е толкова отминало...
Сто лета и зими, снежнобели,
колко белези остави времето
и толкоз много... Неизживели!

 

Колко пролети,посявахме надежда,
лятото, беряхме плодове,
есента – с багрено обличане...
Рано е!За зимни студове.

 

А любовта, стаена там зад ъгъла,
в очакване да минем по росата,
постлала слънчева пътека,
от липов цвят и утринно огрята!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??