11 dic 2022, 12:04

Разделени души 

  Poesía » De amor
631 1 0
Разделени души

 

Какво от туй, че днес принадлежиш на друг?

Какво от туй, че тук съдбата ни е разделила?

Телата могат да не си принадлежат,

ала душите – кой ще ги разлъчи?

 

Аз знам, че друг сега до тебе е щастлив.

Аз знам, че другите ръце те галят.

Плътта ще изживее своя земен миг,

но чувствата – те няма да изтлеят.

 

Душите ни ще се отърсят от плътта

и от веригите на страстите - ненужно бреме

и като птици,  пуснати на свобода,

ще полетят към звездните предели.

 

Там, несмущавани от светска суета,

без страст и ревност ще се срещнем с тебе

и по изстрадания път на любовта

ще се отправим към небесните селения.

© Никола Берчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??