17 jun 2021, 22:59

Разделение 

  Poesía
207 0 0

Мъж или жена? Вярващ или атеист?

Млад или стар? Оптимист или песимист?

Разделяме хората по възраст, религия и пол

сякаш са предмети, като маса или стол.

Хетеросексуален или хомосексуален?

Мълчалив или приказлив?

Кой може да каже кой е прав и кой крив?

Беден или богат? Добър или лош?

Един живее във мизерия, друг тъне във разкош.

Висок или нисък? Слаб или дебел?

Цвят на кожата? Страхлив или смел?

Бял или черен? А какъв точно тип?

Трябва да влезеш в някой стереотип!

Ляв или десен? Грозен или красив?

Политически пристрастия? За или против?

Умен или глупав? Дай определение!

Но кому е нужно това деление!?

Наляво и надясно лепим етикети,

сякаш хората са безчувствени предмети.

Но всички сме хора на този свят.

Трябва да има от всичко по малко за цвят.

Всички сме еднакви – човешки същества,

и не е нужно да се делим на общества.

Всички тези определения са на човека присъщи

и всъщност всички хора сме едни и същи.

Живеем в разделение до последен зов,

а ни е нужно само обединение и мъничко любов.

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??