7 nov 2018, 21:33

Разказвай 

  Poesía
498 3 1

Разкажи на децата за достоен живот,

за история славна на измъчен народ,

за постигнати цели, успехи и вяра,

как сполуката само с любов се разгаря.

 

Разкажи им за Левски, за Ботев, Паисий,

от нашето вчера, че утре зависи.

Учи ги на обич, внушавай им сила,

дори покажи им каквото не бива.

 

Разказвай им много, дори отегчени,

полза ще имат щом станат големи.

Все нещо ще влезе в главиците малки,

децата са силни, но с твои закалки.

 

Разказвай им, ако си даже зает,

огънят нека не спира да свети.

Децата копират твоите стъпки,

дай им ти, доза от нужните тръпки.

 

Разкажи за добро, не пропускай за лошо,

не вярва обутият на голо и босо.

Разкажи и вярвай ти във децата,

да могат с достойнство да срещат съдбата.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??