Питах – никой не знае къде е зеленото.
Наръч втренчени погледи, страх и мълчание.
Обрисувана с татуси снежни поледица -
бяла, плашещо бяла –да загубиш съзнание.
*****
Очертават измислици хълмове в тъмното.
Заваляха илюзии във забавен каданс.
В разраненото време светли мигове плъзнаха.
Гордостта ми поиска от теб втори шанс.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados