19 ago 2018, 22:28

Репортаж от днес 

  Poesía
345 0 1

Ох, горките черни англичани,
жегата и тях не ги пожали.
Сякаш са били на кални бани
и смърдят на тиня и канали.

Те сапуна явно са го яли.
Пенят се за щяло и нещяло,
сякаш мамата са си. .. обрали.
Лято, като криво огледало.

Англия е като икебана.
Пот се лее, сякаш, че е бира.
Страх ме е, от пот да не прихвана.
Българин от мързел най-разбира.

Слънце грее яко и жестоко.
Пълно е метрото със зловонни.
Липсва им за прайм министър Боко
и за всичко ще са недоволни.

Как ли е в двореца нашта баба?
Има ли смърдучета край нея?
Лято е. Пече се, казват, хляба...
Белите и те ще почернеят.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това трябва да е хумористично, но е твърде иронично. Репортажът -новина, но пък истина е. Браво!
Propuestas
: ??:??