15 ago 2006, 20:54

Решителност 

  Poesía
592 0 3

“Решителност” –

Каза ми момичето от първия ред

И ми помаха за кураж и сила

Покажа ми, че все още е с мен

И ме помоли да я извикам, когато приключа с пиенето

 

“Свобода” –

И отвърнах

“Истинска”

Но когато се обърнах

Тя си беше отишла

 

След спектакъла се напих

Отидох си вкъщи

Затворих се

Обръснах мръсните си

Проблеми и ги напръсках

С чисти спомени

 

“Решителност”

Повторих си

И разкъсах оголените си

Жици захранващи старата действителност

 

Нова

Почука на дебелата ми врата

Прокрадна се през прозореца

И изкрещя в ухото ми

Свобода

 

Ехото се събуди

Разказа съня си

И показа програмата

Предаваха ключови

Моменти от дълга война

 

Влезе в главата ми

Включи усилвателите си

И започна да ми разказва

Свобода

Свобода

Свобода…

 

06.08.2006

 

 

© Десислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??