13 mar 2018, 8:49

Рицар 

  Poesía » De amor
295 1 0

Рицар
 

Жаден, уморен и гладен
поиска изворна вода.
Да напоява суха жажда,
Той е рицар на своята жена!

 

Над парещ пясък от Сахара,
изля се животворна сила...
Той отпи... на вкуса и сладък
благодари и я нарече - мила!

 

Разля се бистрата вода
танцуваща запя, забълбука...
от извор чист се прероди
отми и мрак и сива скука!

 

Рицарят премина смело
отпил от живата вода,
забрави думичката - мила,
"Верен" рицар на своята жена!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??