8 oct 2016, 20:03

Риза за ближния 

  Poesía » Filosófica
188 1 2

И раждането е процес

за девет месеца в утроба.

И всяко има си адрес

дори от мъничка особа.

И си расте роденото,

света си бързо опознава.

А радва го зеленото

и мама, татко то познава.

И във живота то расте-

роб на всичките капризи.

И научава за сефте,

и притчата за двете ризи.

И щом голямо порасте,

за двете ризи ще събира.

Богатството показват те-

от птичи поглед се разбира.

Дали обаче ще даде

едната риза и на ближен?

Или пък ще я продаде

за щастието си загрижен.

И колко ризи ще сбере

в един такъв живот човешки?

Нали с една ще си умре

и със поредица от грешки...

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??