Под липите стари аз вървях
и насреща си "Камилите" съзрях.
Камък върху камък, ред по ред
красотата силна има я навред-
и в камъка иззидан, и във всеки цвят
с цъфналната роза що берат!
С аромата на липата що умая,
с песента и на листа литнала в без края!
Омагьосва всеки що се спре:
с въздуха, водата и това небе,
с всяка птичка що лети,
с пчелата що жужи,
с песента на славея в гората,
с мирисът що носи се в тревата!
Дивна, хубава страна!
Ти си пълна с чудеса!
Ти ни даваш сила, мощ
с целия си свой разкош!
Нека пазим всяко кътче
и с неутъпканото пътче!
Нека пазим всеки камък
с историческия пламък!
Нека горди сме с това
що Родина аз зова!
24.06.2021
Хисаря
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados