Родината... За мен е Песен
със ласкавия глас на мама;
и със баща ми - в късна есен,
в гората как вървиме двама.
Родината за мен е пролет
в родопско разцъфтяло село;
и Райските скали - отколе
небетата подпрели с чело.
Родината за мен е Рила -
напук на лифтове и писти -
по "Асансьора" към Раздела,
где рядко мяркат се туристи...
Родината за мен е вечер
край огънче срещу Дженгала;
и Вихрен, нейде надалече,
и канарите на Портала.
...................................................
Родината за мен е село,
продало за бензин гората си,
и сметището попревзело
на другоселците мерата им...
© Кирил Ценев Todos los derechos reservados