7.10.2011 г., 20:07 ч.

Родината (не само спомен) 

  Поезия » Гражданска
658 0 4

Родината... За мен е Песен

със ласкавия глас на мама;

и със баща ми - в късна есен,

в гората как вървиме двама.

 

Родината за мен е пролет

в родопско разцъфтяло село;

и Райските скали - отколе

небетата подпрели с чело.

 

Родината за мен е Рила -

напук на лифтове и писти -

по "Асансьора" към Раздела,

где рядко мяркат се туристи...

 

Родината за мен е вечер

край огънче срещу Дженгала;

и Вихрен, нейде надалече,

и канарите на Портала.

...................................................

 

Родината за мен е село,

продало за бензин гората си,

и сметището попревзело

на другоселците мерата им...

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??