Родопите създали една дъщеря
с аромата на красивите родопски цветя
и нежността на родопска рoса.
Очи, бистри като родопски езера,
коса, мека като полска трева.
Ти запали любовта в мен
с тази родопска красота.
© Бисер Иванов Todos los derechos reservados