27 dic 2018, 23:12

Рождество 2 

  Poesía
255 1 3

 

Всички казват: " Тая нощ е тиха ".
Всички знаят: " Тая нощ е свята. "
И не се побира в два-три стиха 
вечната любов и добротата.

 

Най-смирено огъня ще стъкнем.
Ще редим нечетен брой блюдата.
В своя дом, с най-близки ще замръкнем.
Майки ще са заедно с чедата.

 

Тихо ще запалим по свещица 
за душите, дето са Отгоре.
Ще ни грее тяхната звездица 
и без думи пак ще ни говори.

 

В себе си човекът ще се вглежда.
Мракът ще е светъл, а не черен.
В тази нощ ще се роди надежда.
Господ Бог ще дойде на вечеря.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??