...Росата...
(на мама)
Росата свежа и нежна настани се доволно
в цветовете и душата на едно цвете красиво.
преди това бе тъжно то, защото увяхваше неволно,
сега обаче под него сушата изчезна мигновено-
дари го росата с живот и блясък, с обич прероди го...
***
Росата в небето вечно - е въздуха и одухотверението,
тя е подкрепата в лъчите и говора на звездите,
тя е значението на красотата, триумфа на добротата,
тя е силата на вятъра и шепота на посланието...
***
В красивата и безкрайна градина на любовта-
Росата е нежно вдъхновение, копнение,
на всяко обичащо сърце смелостта и волята,
на всеки омаен аромат опиянението и цялото му очарование...
© Лили Вълчева Todos los derechos reservados
Поздравления