18 abr 2012, 10:36

Руски валс 

  Poesía » Otra
760 0 0

                                      Руски валс

Изящен валс, ти разлюля

най-цъфналия клон във мен.

Затуй със теб да споделя

мига си искам вдъхновен!

 

 

О, вие музика и стих,

събрани вече във едно,

прогонихте студа ми тих

и пак във плен съм аз на зной.

 

 

Сега горещият ми блян

жадува за мечтани дни,

за оня странен и желан

прекрасен миг на висини,

 

когато моята душа

е пленница на стих крилат,

когато в звездния пожар

изгаря земният ù плащ.

 

 

Красив, опияняващ валс,

летя със теб из вечността!

Сега си мой, о, ти, елмаз –

аз нося твойта чистота!

© Сафия Сандерс Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??