10 may 2013, 8:04

С безнадеждна и тиха тъга 

  Poesía » De amor
585 0 0

 

С безнадеждна и тиха тъга

търси вятърът бяла утеха.

Във безмълвна и сънна трева

смъква споменът старата дреха.

 

Безутешни и бледи звезди

чезнат в утро, прогонило мрака.

Аз се питам, ще дойдеш ли ти.

В сливов цвят пролетта те очаква.

 

В ранен час смълчаният град

се събужда от зов на зората,

а пък птиците в нежния хлад

се спотайват със горест в листата.

 

Ще изгрее възторжен денят,

позлатил като купол небето.

Ще си тръгне самотен сънят –

конник, летящ над полето.

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??