С цвят на Бог
Пей ми, зимо!
Песен пей
от сребро и мраз!
Самота и дивност грей
в светлия ти глас!
В снежни пъпки
и дантели
от елмаз и свила -
скрежни стъпки
се таят, влажната ти сила.
Сред поля безгласни ти,
девственице, пей!
В белота и звуци ясни
песента си лей!
От кристал – сълза изплакана
с тръпнещ звън звъни!
Пей ми, зимо, песен чакана
в сънните гори!
В топли преспи
кротко спят
пролет, лято, есен
и сияния горят
в ангелската песен.
Песен чиста - озарение
като цъфнал глог.
Мое тихо вдъхновение
с цвят на Бог.
Пей ми, зимо, пей!
Диана Загора
© Диана Кънева Todos los derechos reservados