21.01.2010 г., 21:13 ч.

С цвят на Бог 

  Поезия » Друга
500 0 5

                                             С  цвят  на  Бог

 

 

 

Пей ми, зимо!

Песен пей

 от сребро и  мраз!

  Самота и дивност  грей

в  светлия ти глас!

В снежни пъпки

и дантели

от елмаз и свила -

скрежни стъпки

се таят, влажната ти сила.

Сред поля безгласни ти,

девственице, пей!

В белота и звуци ясни

песента си лей!

От кристал – сълза изплакана

с тръпнещ звън звъни!

Пей ми, зимо, песен чакана

в сънните гори!

В топли преспи

кротко спят

 пролет, лято, есен

и сияния горят

в ангелската  песен.

Песен чиста - озарение

като цъфнал глог.

Мое тихо вдъхновение

с цвят на Бог.

Пей ми, зимо, пей!

 

                                                                Диана  Загора

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??