Разгоря у мен желание,
за да се превърне в хали,
носещи пожар, страдание,
който тайно в мен запали -
тръпна в болката гореща:
път в сърцето ми проправи.
Търся затова жената веща,
за да тръгнем в дири здрави –
за любов да бъде зажадняла,
но да пази милия копнеж
и оставайки си вечно цяла,
да се слеем в един стремеж.
-С думите потъвам в теб
и откривам безпогрешно Феб.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
носена от двата свята,
по пътеката безбрежна,
се тъче милувка свята.