Снощи свърши ми Пелина.
Беше девет - вечерта.
Хукнах мигом в магазина,
но неволно - за беда,
аз забравих си.... парите -
Нямах пукнато еврО!
Тъжно тръгнах през горите,
но на близкото бистро
гледам - истинска бамбина
как надига сух Пелин!
Млада - с черна пелерина
и с опънат, розов клин!
Спрях се глупаво при нея
и изплезих в миг език!
Взех - Пелина да копнея,
като палав ученик!
Моментално се направих -
на поет - интилигент!
Най-фриволно й отправих
як и хубав комплимент!
Даже взех да й приказвам,
колко - хубава е тя!
С две ръце да й показвам
на небето - чудеса!
Дълго... свалях й звездите
от прекрасното небе!
С благодарност във очите,
тя поръча и... мезе!
Запознахме се - с Ирина!
Тя бе с двете си деца!
От - гарафата - с Пелина,
не остана и следа!
А накрая - щом си тръгна,
без да иска към дома,
много силно ме прегърна
и ми мушна във ръка
чисто беличка - салфетка
с телефон и автограф!
Също - с общата ни сметка
от вечерния масраф!
Юри
Йовев
Декември
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados