11 abr 2013, 13:05

С тебе, когато... 

  Poesía » De amor
652 0 1

Щракни проклетия ключ
на противните електрически глобуси
и създай тъмнината, в която
да сме двама със тебе, когато…

 

… ще сме облечени само във пръските
светлина на догарящи свещи;

ще сплетем на ръцете си пръстите

ние със тебе, когато…

 

… на леглата положим телата си

и твоят дъх се слее със моя;
луната ревниво ще гледа
двама ни с тебе, когато…

 

* * *

 

Остави по стените на стаята

да танцуват в светлините на пламъка

двете сенки на нашите фигури -
на мен и на тебе, когато…

© Михаил Лазаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??