Щракни проклетия ключ
на противните електрически глобуси
и създай тъмнината, в която
да сме двама със тебе, когато…
… ще сме облечени само във пръските
светлина на догарящи свещи;
ще сплетем на ръцете си пръстите
ние със тебе, когато…
… на леглата положим телата си
и твоят дъх се слее със моя;
луната ревниво ще гледа
двама ни с тебе, когато…
* * *
Остави по стените на стаята
да танцуват в светлините на пламъка
двете сенки на нашите фигури -
на мен и на тебе, когато…
© Михаил Лазаров All rights reserved.
вълшебен миг!