Да виждам в теб безспир една идилия
това е смисъл, вяра, красота.
В съдбата днес изпълнена с безсилия
само ти си знак на любовта.
Абсурдите редуват се с агония
и мачка същностите наглостта.
Но теб те има светла и хармония
е твоята душа на любовта.
След всяка есен и след всяка зима
мечтаното ти връщаш с пролетта.
Сърцето ми нарича те " любима " ,
че то тупти чрез теб и любовта.
Ще удря още много пъти мрак
със злото и теглото по света.
Ще падам аз от болка, ала пак
ще ме възраждаш ти със любовта.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados