23 ago 2018, 7:47

Сбогуване с морето 

  Poesía
274 3 4

 

Не се сбогувам с теб, море! 
В съня ми стръмен ще останеш.
И звънко лунно дайре
на звезден дансинг ще ме кани.

 

Ще ме приспива фарът бял.
Вълната ще е люлка мека,
а бризът влюбен, полудял
ще къдри морската пътека.

 

Медузи ще танцуват блус.
Рапани ще държат ветрила.
Сънят ще е солен на вкус.
И кеят ще ми дава сила.

 

Талянът ще ме разбере,
защо с делфини нощем плувам.
Не се сбогувам с теб, море! 
И с лятото не се сбогувам !

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??