След безпаметно дългото чакане,
най-накрая реши да опита!
Беше срам, беше вечно отлагане...
Днес пред мене стои превъзпитан.
Разкопчава изнервено ризата,
хвърля поглед към мен, към тавана...
Но налегна го лекичко кризата -
как ей тъй - чисто гол да остане!
Забелязах в очите му паника,
но успя да проскърца през зъби:
"Аз си имам заучена тактика,
нищо че този път ми е първи..."
Изпари се страстта като вятъра,
а умът ми прескачаше бесен...
Все едно бях на сцена в театъра.
Той на трийсет все още е девствен!
© Васка Мадарова Todos los derechos reservados