Във Неделя съм чиста и истинска.
В Понеделник политам насън.
Вторник: смело измислям си приказка.
В Сряда нещо ме тегли навън.
А Четвъртък ме сварва замислена.
Всеки Петък рисувам звезди.
Цяла Събота – нежна и искрена –
ви обичам тъй, както преди.
Седем дни като седем въпроса
чакат отговор, знак или зов.
Всеки ден с пълни шепи ви нося
вяра, хляб, доброта и любов.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados