15 nov 2012, 13:41

Секс. Пари. Те купуват и продават. 

  Poesía » Otra
437 0 0

Секс. Пари. Те купуват и продават.

Власт, копнеж, те душата оковават.

В общество, в което да си скромен,

значи да си безмълвен и отронен.

 

Затова, ако искаш да оцелееш,

започни да се учиш да живееш.

Забрави и морала, и гордостта ти.

Още ли искаш да си в скалата „Богати”?

 

Няма тук място за твоята болка.

Искаш ли околосветска обиколка?

Запълни с красиви гледки тъмнината,

която бавно разяжда ти душата.

 

А почувстваш ли тъга или омраза,

със скъпо вино пак убий тази зараза.

А когато болката е на път да те съсипе,

линийка си начертай и я опитай.

 

И забрави, че освен парите, нямаш нищо.

Забрави, че отдавна спря да дишаш.

Не мисли за това ти колко струваш,

а че когато искаш нещо, го купуваш.

 

Идеали пак налага обществото.

Те са морално ниски, а цената е висока.

Всеки иска да е там, а не да тъне в безпаричие.

Но дали ще може после да прошепне „Аз обичам”?

 

 

 

 

© Мария Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??