Секс. Пари. Те купуват и продават.
Власт, копнеж, те душата оковават.
В общество, в което да си скромен,
значи да си безмълвен и отронен.
Затова, ако искаш да оцелееш,
започни да се учиш да живееш.
Забрави и морала, и гордостта ти.
Още ли искаш да си в скалата „Богати”?
Няма тук място за твоята болка.
Искаш ли околосветска обиколка?
Запълни с красиви гледки тъмнината,
която бавно разяжда ти душата.
А почувстваш ли тъга или омраза,
със скъпо вино пак убий тази зараза.
А когато болката е на път да те съсипе,
линийка си начертай и я опитай.
И забрави, че освен парите, нямаш нищо.
Забрави, че отдавна спря да дишаш.
Не мисли за това ти колко струваш,
а че когато искаш нещо, го купуваш.
Идеали пак налага обществото.
Те са морално ниски, а цената е висока.
Всеки иска да е там, а не да тъне в безпаричие.
Но дали ще може после да прошепне „Аз обичам”?
© Мария Атанасова Все права защищены