6 jul 2015, 10:37

Селската програма 

  Poesía » Otra
289 0 0

Селската програма

Програмата на хората във село
за всички вече е една...
Към центъра се втурват сутрин, смело,
за хляб и някаква храна...

Отиват старците на магазина,
да сварят да си купят хляб.
Куцукайки с бастуните, мнозина
извършват първия етап...

По-първите остават на кафето,
на празни приказки... На лаф...
Приказват си за близките в Филбето,
за зимнина как правят, за ошав.

Към десет са в семейната бърлога!
Оплевят чушките... И сън...
Чрез църквата общуват вече с бога.
Щом падне слънцето, са вън!

По хладина те чоплят нещо в двора,
там произвеждат зеленчук!
Те вече нямат крави във обора,
не хранят и кокошки тук!

След шест часа излизат пред вратите...
И там събират хладина...
Предъвкват клюките и новините,
докато дойде вечерта...

Такава днес е селската програма,
щом нямат гости от града.
Или когато с тях не дойде драма,
да се сражават за света!

   16-17.08.2009 г. с. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??