12 sept 2021, 0:58  

Селяндури 

  Poesía » De humor
443 1 0

Омазани

с' сено и кал,

миришещи на зеле втасало,

налазили са те "Пигал",

объркали маршрута явно.

Потта им лее се на струйки, 

под тежестта им пъшкат магистрали,

нарамили дамаджани, пуйки,

към залеза пристъпват бавно.

И влизат в селските си блокове,

за да си пръжнат нещо мазничко,

я вчерашна сланина, я някой сом,

че то толкова гърла изхранват ли се.

И после да попсуват политиците,

и за боклуците, и за държавата,

да хвърлят вчерашния сос във мивката,

а фасовете през терасата. 

Че може би към тях Бог сгрешил е...

и някога и те ще са големи политици

като някои /примери има много/,

а дотогава ще опъват жиците,

за да превключват цял ден програми

и канали...

 

 

 

© Jivka Koleva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??