7 sept 2013, 2:23

Септември 

  Poesía » De amor
509 1 5

Прошепвам ти дъждовния си свят,
дори лъчи да те загръщат в бяло.
За теб ще бъда първи листопад.
Признание - сезонно закъсняло.


И не един циклон ще завърти
на чувствата кръга неразгадаем.
От лятото към мен пътуваш ти
и искаш от мечтите ми назаем.


Заглъхващият звук на песента
сред сенки на рисувана алея.
Любовен танц от падащи листа.
Безмълвие, в което те копнея.


Поезия в разплискан акварел.
Ноктюрно и портрет за незабрава.
Мигът - че само с дъх съм те отнел
от спомена за август и жарава.


От дебрите на вечен кръговрат
изпълва зов пресъхналите тембри.
Ела в дъжда на жълтия ми свят,
защото аз за тебе съм септември.


(Сбъднати предчувствия)

© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Наслада ...
  • Благодаря ви - Анна, Стефания, Никола и Динко!
  • напомня ми за едни жълти дъждове и една покана за очакване. красив оптимизъм...
  • Хубаво, та хубаво!Поздравление, Ведрин!
    Поздрави от мен и хубав ден!
  • Много вдъхновяващо! Хареса ми римата и че ритъмът е точен! Всяка думичка си е точно на мястото! Поздравления от мен! Страхотен стих!
Propuestas
: ??:??