22 feb 2011, 21:50

Сезони 

  Poesía
504 0 2

 

 

      Дордето сме млади, сме буйни, горещи,

      мечтаем наслади, очакваме

      срещи,

      жадуваме ласки, пронизват ни

      тръпки...

      Тогаз сме разпукващи пролетни пъпки!...

 

      Ще дойде и лято - със жега и злато,

      със мисли узрели и с чувства

      богато.

      И птици ще пеят по клони

      и стрехи.

      Ще бъдем ефирни във летните дрехи!...

 

      Ще дойде и есен - с мъгливи недели,

      ще млъкнат певците, на юг

      отлетели.

      Ще духнат зли ветри, слани

      листопадни

      ще легнат задълго в душите ни хладни!...

 

      Ще дойде и зима - със преспи и хали,

      със дългите нощи, от скреж

      натежали...

      Сезони, сезони - природни,

      човешки,

      люлейте ни дълго, добри въртележки!

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??