Дордето сме млади, сме буйни, горещи,
мечтаем наслади, очакваме
срещи,
жадуваме ласки, пронизват ни
тръпки...
Тогаз сме разпукващи пролетни пъпки!...
Ще дойде и лято - със жега и злато,
със мисли узрели и с чувства
богато.
И птици ще пеят по клони
и стрехи.
Ще бъдем ефирни във летните дрехи!...
Ще дойде и есен - с мъгливи недели,
ще млъкнат певците, на юг
отлетели.
Ще духнат зли ветри, слани
листопадни
ще легнат задълго в душите ни хладни!...
Ще дойде и зима - със преспи и хали,
със дългите нощи, от скреж
натежали...
Сезони, сезони - природни,
човешки,
люлейте ни дълго, добри въртележки!
© Славка Любенова Всички права запазени