22 ago 2021, 12:09

Сезоните на живота 

  Poesía
339 0 0

В живота първо идва пролет.

Нежна е като дете с добро сърце.

Тогава идва първия ни полет -

летим в небесата, разперили ръце.

 

После настъпва едно лято горещо,

изпълнено с бурни страсти и любови.

Времето, когато се бунтуваме, все искаме нещо,

когато разкъсваме всички окови.

 

След това идва късна есен.

Тя е пъстра, цветна и красива.

Всичко тогава е като песен,

улегнала, зряла, но и игрива.

 

Най-накрая идва зима,

а с нея идва и мъдростта.

Жизненост от нас по малко взима.

Тогава, уви, настъпва старостта.

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??