11 mar 2005, 0:02

Шарени мисли - хайку 

  Poesía
1118 0 9

1

Слънчево зайче

гъделичка стените.

Въздухът кихна.

 

2

Луната - бледа.

Млечния път трепери.

Утрото влиза.

 

3.

Шепот на устни

в клепачи отворени.

Небето премигва.

 

4.

Снежинки пролет -

топи се време,

душата няма да мръзне.

 

5.

Житена питка.

Търкулнати истини.

Път към безкрая.

 

6.

Празни джобове -

скрито имане.

Дрънкат лунни монети.

 

7.

Бяла премяна.

Скъсано копче.

Падаща малка звезда.

 

8.

Шепа пясък –

изписани листи.

Нощта е разгърдена.

 

9.

Шарени мисли.

Бродерия с думи.

Гоблен от тихи молитви.

 

10.

Плаче дъгата.

Ронят се багри.

Земята се къпе в усмивки.

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??